/ Fedora

Fedy - Hasznos alkalmazások és finomhangolás Fedora operációs rendszerre

A Fedy, korábbi nevén Fedora utils, egy ingyenes, egyszerű és nyílt forráskódú segédprogram, amely segít telepíteni a hasznos alkalmazásokat, mint például MP3-támogatás, Adobe Flash, Java, Oracle stb, amiket a Fedora operációs rendszer nem szállít alapból és nem található meg a hivatalos tárolóiban. A Fedy lehetővé teszi, hogy telepítsünk hasznos alkalmazásokat egy kattintással és testre szabható vele az operációs rendszer. Saját tárolókban találhatók meg az alkalmazások/segédprogramok, így gyorsan elérhetőek a felhasználók számára.

A Fedy rendelkezik saját beépített automatikus frissítéskezelővel amivel könnyedén frissülnek az alkalmazások. Ezt a remek alkalmazást Indiai programozó fejlesztette ki, GNU/GPL v3.0 licenc alatt teszi közzé. A elérhető GitHub-on azok számára is akik szeretnék böngészni a forráskódot és akik segítenének neki a fejlesztésben. A hivatalos oldal érhető el.

Telepítés:

Adjuk ki a következő parancsot egyben a terminálunkban:

bash -c 'su -c "curl http://folkswithhats.org/fedy-installer -o fedy-installer && chmod +x fedy-installer && ./fedy-installer"'

Alkalmazások (Apps):

Finomhangolás (Tweaks):