Közösségi média nyílt forráskódú alternatívák

Az utóbbi időben sok probléma volt a Facebook és társai háza táján ami engem zavar. Nem szeretem, ha az adataimmal játszik bárki is. Ezért eldöntöttem, hogy fokozatosan megszabadulok ezektől a szolgáltatásoktól. Kerestem és találtam is alternatívákat amelyek ingyenesek és ami a legfontosabb Szabad Szoftverek.

Mastodon

Mastodon egy szabad, nyílt forráskódú szociális hálózati kiszolgáló. Egy központosítatlan alternatíva a kereskedelmi platformokra, elkerüli a kommunikáció monopolizációjának veszélyét. Bárki futtathatja a Mastodon-t és részt vehet a szociális hálózatban.

GNU Social

A GNU social a StatusNet projekt folytatása. Ez egy kommunikációs szoftver mind állami, mind a magán kommunikáció számára. Széles körben támogatott és nagy felhasználói bázissal rendelkezik. Ezt a szoftvert a Free Software Foundation (Szabad Szoftver Alapítvány) készíti.

Diaspora

A Diaspora egy nyílt forráskódú személyes webszerver program, melynek célja egy Facebookhoz hasonló szolgáltatásokat nyújtó, de azzal ellentétben nem központosított közösségi hálózat létrehozása.

Megosztás a Twitteren | Beszélgetés a twitteren

Hírlevél

Tetszenek a bejegyzéseim? Iratkozzon fel az újdonságokért.